Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 21:23 - Фукушима - ядрена война без война
Автор: fukushima Категория: Новини   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
0



Фукушима в свободно падане, достатъчно далече ли е Япония… от Земята

28.08.2013

Фукушима: Ядрена война без война: Безмълвната криза на радиацията, заливаща целия свят Статията е от вчера, но новината всъщност е за бедствие, което продължава вече две години и половина!!! Фукушима е оставена в режим на свободно падане: радиоактивните филтри отказали, Tepco  изпада в отчаяние, тъй като течовете просто не спират

(NaturalNews) След 29 месеца на прикриване на истината Tokyo Electric Power Co (Tepco) сега търси помощ от чужбина и едва ли не призна, че изливането на радиация от Фукушима неудържимо излиза извън контрол. Освен водата, изтичаща от помещенията за складирането й, от които всъщност стотици тонове радиоактивна вода се излива всеки ден в океана, Tepco вече казва, че сега 50% от възможностите на компанията да филтрира замърсената вода са извън строя поради корозия.

Резултатът е че изливането на радиация ескалира неконтролируемо и полаганите усилия за саниране са колебливи. Това е в допълнение на факта, че опитите на японското правителство да налага пропаганда за промиване на мозъците също бяха изобличени. То се опита да убеди хората, че ако те пият бира или се усмихват, ще са предпазени от радиационно отравяне. (Да, ето колко отчаяно е правителството…)

Още от първия ден всичко, свързано с фиаското във Фукушима, се основава на отричането: отричат изтичанията, затварят детекторите за радиация, налагат затъмнение в новините и измамно преиначават науката. Но повече от две години по-късно отричането се сблъсква със законите на физиката, и историите за прикриване на случващото се от страна на Tepco излизат на светло със страшна скорост.

Както сега съобщава сайтът Businessweek.com, Япония изглежда няма никакъв практически интерес да реши този проблем:

Руската ядрена компания Росатом, от която Росенергоатом е част, е изпратила на Япония 5 килограмова проба от абсорбиращо вещество, което е можело да бъде използвано във Фукушима преди почти три години, казва Асмолов. Те също така създали работна група, готова да помогне на Япония в оценяване на въздействието върху здравето, обеззаразяването и контролирането на горивото наред с други неща, казва Асмолов. Помощта така и не е използвана, казва той.

Това е така, защото за Tepco приемането на каквато и да било помощ би означавало преди всичко да признаят, че имат проблем. А това е неприемливо в бизнес култура, в която егото се вихри и идеята за поемане на отговорност за действията от когото и да било се счита за отблъскваща.

За да спасят собствената си кариера, експертите на Tepco  на драго сърце биха жертвали здравето на милиони японски граждани.


27 семейства завеждат дела срещу TEPCO

Проблемът с отричането пред лицето на радиационна катастрофа от световен мащаб е че рано или късно смъртните случаи заплашително се увеличават. Сега 74 човека от 27 семейства завеждат дела в районния съд в Осака за обезщетение от по 15 милиона йени за всеки от тях за понесени психологически и физически щети. (И това са щастливците, които още са живи.)

Както съобщава вестник Japan Times:

Групата ще твърди, че Tepco е трябвало да предприеме по-енергични мерки за предпазването на атомната електроцентрала Фукушима 1 от земетресения и цунами след предупреждението през 2002 година на Правителствената служба за изследвания на земетресенията, че има 20 процентен риск от земетресение със сила 8 или около тази стойност в Японската падина в Тихия океан в следващите 30 години.

Отново е въведена забрана за риболов

Част от отричането за Фукушима се състоеше в твърдението, че рибата някак си не е засегната от радиацията от множеството изливи на силно радиоактивна вода. Това укриване на информация бе допълнително подсилено с вдигането на забраната за риболов, наложена в дните след първия срив във Фукушима през 2011 година.

Сега тази забрана за риболов е възстановена. Австралийският репортер Марк Уиласи посети рибарите, за да отрази реакцията им в новините и онова, което той съобщава напълно потвърждава казаното от нас:

[Рибарите] са много ядосани. Те явно са вярвали, че Tepco ги лъже от седмици, ако не и от месеци. Знаете, изглежда укриването на информация става все по-лошо… Те вярват, че Tepco вероятно прикрива повече тайни, за които те не искат никой да знае. Затова витае усещането, че на Tepco просто не може да се вярва и че тези рибари вероятно вече наистина смятат, че нямат никакво бъдеще.

Tepco да лъже? Кажете, че не е така!

Цеолитите ли ще спасят положението?

В отчаянието си, Tepco вече се опитва да намери начин как да спре хилядите тонове радиоактивна вода да не се просмукват в подпочвените води (и в крайна сметка в океана).

Тези идеи според CTV News в Канада включват неща като ‘замразяване’ на почвата около изтичането, създаване на ледена бариера, която би изисквала непрекъснато замразяване вероятно в продължение на стотици хиляди години. Като се замисля, навярно ще е необходимо да се построи друга атомна централа, която да захранва замразяването на реакторите.

Друга идея, предложена от Арни Гъндерсен, който вероятно е най-разумният наблюдател, следящ цялата тази одисея, включва прокопаването на изкоп с ширина 2 метра чак до твърда земя и запълването на изкопа с зеолити, които учените сега с неохота признават, че парират радиоактивните изотопи. Обърнете внимание, че когато хората говорят за консумиране на зеолити като детоксикираща течност, много днешни лекари наричат това ‘шарлатанство’. Но когато нещата опрат до кокала, дори и те трябва да признаят, че зеолитите абсорбират радиоактивните елементи. (Не можете да спорите със законите на физиката. Зеолитите са ефикасни!)

Tepco не е отговорна пред никого

Tepco „… не е директно отговорна пред надзорните органи, включително не и пред ядрения регулатор в страната”, съобщава CTV. Звучи доста като Биг фарма и Агенцията за храните и лекарствата, нали? Индустрията управлява регулаторите.

Гъндерсон продължава с обясненията в същата статия на CTV:

Японското правителство, ръководено от Абе, не иска да признае (последиците), защото се опитва да рестартира програма за ядрена енергия и последното нещо, от което то се нуждае да направи, е да каже на японския народ „а, между другото, ще ви изцедим с още половин трилион”.

Статията продължава с разкриването на нещо доста смразяващо:

Някои експерти смятат, че част от радиоактивния материал от увредения реактор се е просмукал в земята. Последното покачване на радиационните нива във водата може следователно да идва от подпочвените води, влезли в контакт с разтопените реактори.

Йо-йо ефект или играта Whack-a-Mole!

Най-накрая, признавайки след двугодишен пълен бюрократичен провал и заблуждаваща пропаганда, японското правителство сега поема усилията за почистване на нанесените вреди във Фукушима. Днес (27 август) министърът на търговията Тошимицу Мотеги каза пред чуждестранната преса: „Позволихме на Tokyo Electric сами да се справят със заразената с радиация вода и те в основни линии ни навлякоха йо-йо ефект в процеса”, съобщава списание Business Week.

„И какво й е на играта Whack-a-Mole? (Играта Whack-a-Mole е синоним на нещо, от което колкото и пъти да се отървеш, то все се връща.) Тя е погрешната игра, разбира се, Tepco биха предпочели всички ние да играем на Dance Dance Revolution (DDR) вместо това, така че всички да скачаме безцелно като маниаци, за да избегнем цялата тази радиация.

Или още по-добре, какво ще кажете за игра на криеница? Къде изчезна всичката тази радиация? Крие се! О, така е много по-добре, благодаря!

„От сега нататък правителството излиза на предна линия”, рече Мотеги, без да осъзнава, че парафразира антиправителствената осмиваща фраза, използвана в САЩ: „Ние сме от правителството и сме тук, за да помогнем”.

Защото, когато промишлеността достигне точка на тотален бюрократичен провал, водещ до бедствие, което заплашва живота на планетата, всички знаем, че очевидното решение е да оставим правителството да ръководи нещата!

Правителството, виждате ли, може просто да приеме нов закон, който казва, че радиацията вече не се счита за опасна. Моментално целият проблем е решен и Япония спестява  стотици милиарди долари от разходите за почистване на замърсяването. В края на краищата, след като Обама може да декларира провала с безработицата в Америка за ‘успех’, и след като лекари заявяват, че инжектирането на деца с метилживак е ‘лечение с ваксини’, тогава защо да не позволим на японското правителство да обяви, че проблемът с Фукушима е решен?

И още по-добре, Япония трябва да превърне Фукушима в клиника за лъчетерапия, където американци да могат да получават ‘лъчелечение’ от рак, защото всички знаем, че лъчетерапията предпазва от рак, нали? Така ни казват в клиниките за лечение от рак, така или иначе.

Фукушима може да стане най-новата модна лечебна туристическа дестинация за пациентите с рак. Отивате с рак и си тръгвате с толкова много други симптоми, че повече няма дори да забелязвате рака! Това е чудото на модерната медицинска наука. Спонсорирана от GlaxoSmithKline, разбира се.

„Трябва да престанем да наричаме тези събития ядрени бедствия”, очаквам някой японски правителствен служител да изрече съвсем наскоро. „Те са всъщност ядрени възможности за осигуряване на работни места”,  вероятно ще обясни той.

Майк Адамс

http://zdravivsekiden.com/fukushima-v-svobodno-padane-dostatachno-daleche-li-e-iaponia-ot-zemiata/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fukushima
Категория: Новини
Прочетен: 29431
Постинги: 32
Коментари: 0
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031